søndag 27. oktober 2013

Det er den tiden på året igjen...

Halloween nærmer seg med stormskritt, og den som tror vi har tid til å skjære ut gresskar i ukedagene må tro om igjen, nei, vi må nok ta helgen til hjelp! Gresskaret ble kjøpt inn i går, og utskåret i dag. I år ble resultatet slik:
Det er eldstemann som har "designet" ansiktet med svart tusj, og så har jeg skåret det ut. Noe som gikk veldig greit med fiskekniv faktisk. Må si jeg synes det er det kuleste gresskaret vi har hatt til nå!

Så har jeg så smått begynt å tenke på jul også. Noen gaver er allerede kjøpt inn. Så tenker jeg at det blir minimalt med julepynt i år, siden minstemann er i den alderen at han skal ta absolutt alt som det går an å ta. Og han er blitt fæl til å kaste! Så det er rimelig nakent hos oss nå, ingenting pynt eller duker, lys eller puter e.l. noen steder. Dvs at julepynten også må innskrenkes til et minimum, og kun settes på steder han ikke kan nå. Så langt er jeg kommet i juletenking. Det blir vel mer etter hvert!

Ha en fin uke!

fredag 25. oktober 2013

Så irriterende!

Noen ganger irriterer jeg meg over mangt og mye. Så tenkte jeg kunne lage en liste her på bloggen:

- enkelte facebook innlegg -  av denne typen:
"RIP"
":-("
"#&%?`%¤#"
"Lei meg"
"noen dager er bare slik"

Ja, ser det kjent ut? KAN MAN BARE SKRIVE HVA DET GJELDER! Hva har skjedd da? Vil man at folk skal grave og spørre, eller prøver man å være interessant og mystisk? Og hvem søren har dødd?

- husker at vi lærte noe på kjøreskolen om å sette på langlyset rett FØR man er forbi møtende bil. Dette skulle jeg ønske man gikk bort fra, fordi jeg ble blendet to ganger i går da jeg kjørte i mørket. Mange som definerer "litt før" ganske individuelt.


-han rogalendingen som nettopp uttalte at ungdommen må begynne å drikke litt mer, fordi dagens ungdom er for skikkelig! Og det var ikke 1. april. Tenker han ikke på at 1. hvordan dagens ungdom oppfører seg gjenspeiler det deres foreldregenerasjon har prøvd å lære dem basert på egen ungdom? 2. verden skal gå fremover og ikke baklengs. Tenk hvor mange generasjoner det har tatt å komme dit vi er i dag. Tenk om vi endelig er på vei bort fra "vikingfylla"?

Ja, jeg kommer ikke på flere ting akkurat nå, så jeg får heller lage en oppfølger senere

Avslutter med dagens gullkorn fra eldstemann. Jeg ba ham om å gå på badet og pusse tennene i morges, men hørte snart fra badet: ho hooooo hooo hoooooo
"Det høres ikke ut som du pusser tennene" sa jeg
"Det er akkurat det jeg ikke gjør!" svart han

God helg!

søndag 20. oktober 2013

Gratulerer med dagen, svigermor!

I går hadde vi stort 75årsjubileum her. Min svigermor fyller 75 år på mandag, og ville gjerne feire dagen med og hos oss, siden hun ikke har så stor plass selv. Det ville vi selvfølgelig være med på. Hun ville selv stå for mat, blomster etc, derfor bestilte vi tre-retters + jubileumskake fra Odd Fellow i Ski, og bordoppsats fra Creative, som er vår lokale blomsterbutikk på Langhus.

Og det er jeg glad for, for det var jammen nok å gjøre likevel. Vi bestemte oss nemlig for å ommøblere for dagen, med å sette spisebordet i salongen, og salongen i spisekroken. Og det skulle jo ryddes, støvsuges, pyntes etc. Noe som er gøy men tar tid. Og så måtte jeg ut og hente blomster og mat, og kom hjem rett før gjestene!

Gjestene var selvfølgelig svigermor, niesen vår, niesens pappa og pappaens foreldre! Så fikk svigermor hvert fall feire dagen med fire av sju barnebarn. De andre tre bor så langt borte.

Kuverten!

Forrett. Vet at man ikke skal fotografere den slik, påbegynt med brukt bestikk, men man får ikke gjort alt helt korrekt når man både skal være vertinne, serveringsdame og småbarnsmor oppi jubileet.
Til hovedrett hadde vi en yummy reinsdyrstek med god saus, poteter, rosenkål og gulrøtter. Den rakk jeg ikke fotografere! :-)

Karamellpudding til dessert. Ikke noe lekkert bilde dette heller - det skulle være en smaksprøve til mellomstmann, men han ville heller ha vannis.

Dagens "outfit"

Øredobbene fra Høyer. Det ble ikke den grønne kjolen da, jeg kjørte en mer nedtonet sort stil - det var tross alt ikke jeg som var dagens hovedperson

En nærmere titt på den flotte bordoppsatsen

Hipp hipp hurra!
 
Det var en veldig flott fest, jeg fikk til og med holdt en tale (det gjorde eldstemann også ;-) ) alle hygget seg og det var god stemning. Vi hadde Frank Sinatra på hele kvelden, og det ble satt pris på av jubilanten!

fredag 18. oktober 2013

På skolevei

Som jeg har skrevet før spaserer jeg hver fredag til skolen for å hente eldstemann. I dag ble det også noe av å ta bilder langs veien.
 
Er ikke lei høsten ennå!

Det gjelder å se motiver i det meste...

Langhus er full av bratte veier og stier...

Ikke slippe taket!


Nyper?

Pus var også ute denne fine ettermiddagen

Dette er Store Kleiva


Minner fra et langt tre-liv...

et knekt tre i all sin skjønnhet

Undergangen....

Her kravles det....

Tror dette skiltet må være glemt av kommune og trafikketat og alt som fins....

Lenge siden denne låvebroen har vært i bruk....

Her hadde faktisk morgenfrosten holdt seg...

Leskur på Langhus stasjon


Maurtue...

Enda et knekt tre...
Nå er det vel noen som lurer på om dette er en lang skolevei. Og svaret er ja, det er det. Og bratt!


På vei hjem. Eldstemann laget en høstrose til meg.
 
I morgen blir det stort 75årsjubileum her. Mer om det i morgen kveld eller søndag. God helg!

søndag 13. oktober 2013

Lopper og tur

I dag var jeg på loppemarked på Langhus skole. Du så mye forskjellig de hadde der! Møbler, bøker, leker, bilder, krimskrams og klær. Jeg var helt sjokkert og måtte spørre noen hvor de hadde fått alt sammen fra. Må kanskje unnskylde meg med å si at jeg aldri har vært på loppis før! Men alt kom fra lokalbefolkning. Helt utrolig! Dette var fangsten min:  
 
Den store boken er en postkortbok, ordentlig gammel, men i god stand. Jeg har tatt vare på så mange postkort at den måtte jeg bare ha. I tillegg klassikeren Karius og Baktus, og Røvet av vikinger og Flukten fra vikingene av Toril Thorstad Hauger som jeg selv har lest en gang i tiden. Ville gjerne finne noen vikingbøker til eldstemann, for han har blitt så hekta på en vikingserie som ikke er så veldig realistisk for å si det mildt - jeg har flere ganger måttet forklare at det ikke fantes drager i vikingtiden! Og den lille glasskålen måtte jeg bare ha - hvor mange ganger har jeg ikke stått og savnet akkurat den på kjøkkenet! Alt dette til 60 kr.
 
 
Husker dere dette bildet av hatobjekt-epletreet som jeg la ut for en tid siden?

BORTE VEKK! Har stått et par meter lenger til venstre da jeg tok første bildet, men tror vi ser den store endringen likevel. Eldstemann har ikke registrert det en gang! Men reaksjonen kan jo ennå komme....

Søndagstur rundt Langhus i dag. Eldstemann triller tom vogn, mens minstemann står i midten.

Så det ikke litt trolsk ut her?
 
Og så ble det endelig fårikål da vi kom hjem - en uke forsinket. Laget den klar på forhånd, slik at det bare var å koke poteter da vi kom hjem. Ha en fin uke :-)

 

fredag 11. oktober 2013

Flott høstdag i dag!

 
 
Måtte bare ut og ta noen bilder i dag etter jeg hadde levert på skole og barnehage.
 
Dette er naboens gamle morelltre i full blomst i sommer. Se neste bilde hvordan det ser ut nå:

Er det ikke utrolig vakkert!

En liten hekk har tatt på seg høstskruden også

Må innrømme at bærbuskene mine (de som jeg har adoptert av naboen) er flotte om høsten også!

Røde nedfallsepler. Vakkert i seg selv.

Flere bærbusker!

Bladene bare datt ned, men det var det vanskelig å fange på bilde.

Den nye hekken mot naboen som ble plantet i sommer har også fått flotte høstfarger - faktisk en av grunnene til at vi valgte denne type hekk!

Og i dag fikk jeg endelig ordnet rabarbrasyltetøyet klart til gis bort til kirkens julemesse. Etikettene fant jeg på Norli bokhandel, og stoffet over lokkene (har det et navn??) kjøpte jeg selvfølgelig på Panduro.
 
Ha en fin helg alle sammen, og nyt høstværet!

søndag 6. oktober 2013

I glass og ramme

Ja, det tok sin tid før jeg fikk den spesiallagede rammen jeg bestilte til broderiet mitt, men på lørdag fikk jeg en telefon fra fotobutikken om at den var ankommet, så jeg tok meg en tur for å hente den, selv om jeg egentlig ikke hadde tenkt meg ut den dagen.

Så i dag fikk jeg strøket broderiet og satt det i ramme. Lettere sagt enn gjort. Jeg måtte til med målebånd for at det skulle bli bent og rett, og at alle sidene skulle være like lang fra kanten. Likevel ser det ut som om noe er blitt litt dratt, spesielt der navnet står. Men jeg fikk det ikke til bedre, tror det kan ha noe med linen å gjøre også. Vanskelig å unngå at det blir litt dratt inni, selv om sideavstanden stemmer.


Her er det ferdige resultatet - i glass og ramme hengende på mellomstmanns rom!
 
"Originalen" og mitt broderi side om side. Må nok innrømme at det min tante laget ser hakket mer profesjonelt ut. Men for det første hadde hun originalmønsteret og for det andre var hun en erfaren "håndarbeider". Jeg må likevel innrømme at jeg er fornøyd med resultatet med tanke på dette er mitt første ordentlige håndarbeid (regner ikke med spøkelsesdrakten jeg laget til eldstemann i fjor da!) Jeg har også brukt en finere lin, som gjør at broderiet mitt har blitt litt "finere" med mindre sting enn originalen, og det synes jeg faktisk gjorde seg.
Jeg henviser også til innlegget fra forrige måned - "kavalkaden" - hvor jeg forklarer ennå mer om hvordan prosessen med å lage dette broderiet foregikk: http://elisabethkras.blogspot.no/2013/09/jeg-er-ferdig-med-broderiet.html

Hva skal jeg fylle kveldene med nå da? Ja, hadde en plan om å lære å hekle, men siden det allerede er oktober så har jeg begynt med dette igjen:
Jeg begynte jo faktisk å brodere en julekalender til minstemann i fjor. Så siden det nærmer seg jul er det litt koselig å brodere noe med julemotiv. Den skal jo ikke bli ferdig før om to år, så dette skal jeg bare kose meg med frem til uti januar :-)
 
I dag har vi forresten vandret langs memory lane, vi tok søndags-skogsturen vår rundt Steinbruvann i Oslo, der gikk vi ofte da vi bodde på Romsås, gikk mange turer med hunden vår som vi hadde den gang, og etter hvert med eldstemann i vogn. Men nå var det nesten tomt i vannet, de hadde tappet ut slik at vannstanden var sunket 5 meter pga vedlikeholdsarbeid, men vi hadde en fin tur og rastet på det mest vindutsatte stedet vi kunne finne med brødskiver og kakao!
 
Ha en fin uke!

 

fredag 4. oktober 2013

God juice!

På tide med et blogginnlegg igjen.

I går var jeg i Drøbak på gallerirunde. Jeg var litt tidlig ute, de er jo ikke morgenfugler disse kunstnerne, så jeg fikk tid til å gå på konditori, og titte inn i  julenissehuset og biblioteket, som har vært både skole og bolighus for kapteiner og trelasthandlere og litt av hvert. Hus med historie! Besøkte begge filialer av galleri Finsrud, galleri Vera, og til sist var jeg innom brukt- og antikk butikken som ligger langs veien til/fra Drøbak.

Men det jeg skulle skryte av i dag er den nye druejuicen fra Sunniva:
Den smaker nemlig akkurat likt den jeg pleide å drikke i Arizona! Oh joy da jeg prøvde den og fant ut det! Den andre "vanlige" druejuicen fra Tine er nemlig mye surere og helt annerledes. Men denne er søt og god! (Sikkert mye sukker i, men men)
 
Gubben og eldstemann har siden onsdag vært på høstferie i Sælen i Sverige (fikk ikke til den svenske æ her på nettbrett-tastaturet)
og jeg har vært alene med de to minste. I morgen blir vi gjenforent alle sammen!

God helg!