fredag 24. april 2015

Vår inne og ute - men ørken i vinterhagen!

Husker dere denne planten jeg fikk av min svigermor i november?
 
Den mistet blomsten ganske fort, og krever nok en del mer vann enn de andre plantene mine. Det så ut til å komme nye skudd, så jeg fortsatte å vanne den og håpe. Og se hva som har skjedd nå:

Ut fra knoppen jeg trodde skulle bli en blomst, kom det mange blomster. Litt lysere i fargen enn den opprinnelige. Kanskje planten likte å stå inneklemt mellom mange andre oppå bardisken. Ja for det er der de fleste plantene står for tiden

Her har det havnet litt av hvert - midlertidig. Vi har nemlig en "situasjon" i vinterhagen

Alle planter og møbler er flyttet ut pga takreparasjon. Vi hadde lekkasje fra det ene takvinduet i høst, men nå er det tettet utvendig, og etter å ha hatt en enerverende tørkemaskin susende i en ukes tid, venter vi nå bare på de innvendige reparasjonene. Men orkideene har jeg plassert så nær vinterhagen som mulig - de er så avhengige av lyset der.

Hva har vi her? Gresskarene er på vei. I fjor plantet jeg dem direkte utendørs, men de bar ikke frukt. Nå har jeg plantet dem tidligere og innendørs først, så få vi se om det blir bedre resultater i år.

En "forundringspakke" med frø har jeg også plantet - den største planten er blomkarse, men hva er den minste? Ser litt ut som en tomatplante, men er større og ble det på kortere tid.

Her er tomatene mine. De har liksom stagnert. Ikke blitt noe større på de siste ukene. Vet ikke hvorfor jeg. Kanskje jeg bare må plante dem om, gjødsle og se hva som skjer. Men nå må vi ut en tur!

Endelig blomstrer påskeliljene! Det tok så lang tid at jeg lurte på om de ville blomstre. "De blomstrer når de er klare - hver blomst har sin tid, mamma", sa min kloke eldstemann. Og han fikk jo rett - nå er de blitt riktig flotte!

Igjen er hagen full av disse små blå blomstene vi får hvert år.

Krokuser har vi også. Men de er allerede avblomstret.


Vi avslutter med et nærbilde av påskelilje, og ønsker alle en god helg!

søndag 5. april 2015

God påske!

Håper alle har hatt en fin påske! Vi har hatt akkurat den koselige hjemmepåsken vi håpet på - og som vi pleier å ha!
 Slik ble påsketreet seende ut i år!
Nytt av året! Eldstemann laget på SFO.
 

Også nytt av året. De to nederste tegningene av eldstemann og det øverste kunstverket har minstemann laget i barnehagen.

Denne planten kjøpte jeg til påsken i fjor, og nå blomstrer den igjen! Ny gul brikke fra Nille.

Høna og kyllingene på tv-benken, og de har stort sett fått stå i fred.

 Kyllingene på plass i stuevinduet.
 
På stuebordet. Jeg brukte tøyserviettene som hører til "påskeduken" min som småduker

I dag hadde vi vår tradisjonelle påskelunsj.

Våre venner med de fire guttene kunne ikke komme i år, da de skulle i barnedåp, men bestemor kom i går på påskeaften hvor vi koste oss med lammesteik med godt tilbehør og vin. Hun lå over hos oss, og ble med meg i kirken i dag, og spiste selvfølgelig lunsj med oss!

Hjemme igjen var det bare å sette deig til påskebrødet og koke egg - denne gang i rød konditorfarge!Påskeduken er på plass!

Også nytt av året! Disse serviettringene har eldstemann og jeg laget.

Påskebrødet med rosa egg!

Se så nydelige eggene ble!

Ute på eggjakt! De to eldste.

 Minsten måtte få litt hjelp til å finne eggene

Mellomstmann ivrig på eggjakt!
 
Påsken er et symbol på nytt liv. Her spirer tomatene mine, ved siden av påskeegg og mellomstmanns barnehage-karse.  

En blomst på grapefruktplanten! Den ene grapefruktplanten min BLOMSTRER!! Jeg er fullstendig i sjokk over dette. Et riktig påskeunder i heimen!
Nytt liv!
God påske!!