søndag 24. november 2024

Eventyrlige November!

(Tittelen er denne gang laget ved hjelp av - og etter en lang dialog med - Copilot (AI)) 😅

 

Mandag var jeg først meddommer i tingretten, og om kvelden var jeg på foredrag med Jens Kvernmo på Chateau Neuf.

Jeg satt med store øyne og lyttet og smilte under hele foredraget, som et barn som blir fortalt eventyr. Han er jo en så flink formidler! På en avslappet og morsom måte får han formidlet hvilke «livsverdier» han har tatt med seg fra de forskjellige urfolkene han har bodd hos. 


Tirsdag var snøen her.
Mellomstmann triller snøball.
Det ble besøk hos frisøren for meg rett etter skolelevering.


Legger ut tirsdagens middag her slik at jeg husker den til en annen gang:
- Uerfileter (datovare) dra av skinn, fjern ben og skjær i biter.
- Stek hvitløk, sjalottløk og aromachampignon en stund, ha så oppi fiskestykkene, salt og pepper
Etter noen minutter ha oppi soyasaus, litt matfløte, litt sitronsaft, tørket persille
-Serveres med kokte poteter, gulrotmos, og litt smeltet smør


Onsdag.
Store deler av dagen ble brukt til å sitte i kjellerstua og pakka inn julekalendergaver.
Spilte musikk og sang til arbeidet, som vanlig!


Kom så langt, men har noen gaver igjen. 
Dette er siste året mellomstmann får pakkekalender - ikke lett å finne på ting til så store gutter!
Eldstemann skal få flaxloddkalender, som han har fått de to siste årene.


Torsdag var det først lunsj med Ingrid på Ski Storsenter.
Så litt handling og telefonmøte med de andre dommerne fra mandag.


Må nok en gang skrive om vellykket fiskemiddag for å huske:
Piggvarfileer (datovare), bakes i ovn 15-20 min med olivenolje, smør, salt, pepper og sitronsaft. 
Serveres med 
-stekt smårettsbacon og aromasopp
-jordskokkmos
-appelsinsmør (appelsinsaft og sukker kokes opp, smør has i og smeltes, basilikum oppi)
-kokte poteter


Laget sjokoladekake til eldstemann som skulle ha den med på skolen dagen etter.


Fredag.
Sto opp til åtte minusgrader og fyr på peisen. 


Laget en appelsingalette til kakelotteriet på kirkens julemesse. Glemte å ta bilde før jeg pakket den inn, så låner et gammelt et fra 2020!


Fredagskvelden ble brukt til rigging av julemessen.

Lørdag nådde jeg en milepæl!

FØR-BILDE:
Tatt 20. mars.

ETTER-BILDE:
Tatt lørdag!
Har gått ned akkurat 10 kilo siden før sommeren en gang.
Begynte i juni, men jeg tar jo ikke bilde av meg selv i helfigur, så måtte tilbake til mars (da gubben filmet meg på minstemanns bursdag), for å finne et «før-bilde»!

Nå er det kun 500g til jeg har nådd målet - eller første delmål da, 
må jo ta en ny vurdering når jeg kommer dit.
Har også nesten klart målet (dvs å se et 6-tall først) et par ganger før i løpet av de siste 10-15? årene, men så har det gått oppover igjen. Det skal IKKE skje denne gang. Det fikser jeg sikkert bra nå som det nærmer seg julemat-tid! 😅👍🏻


Jeg sto og solgte på julemessa fra kl 10 til 12:30, så var jeg cafègjest og kjøpte årer - og vant to ganger på rad på samme åre!


På vei ut oppdaget jeg denne flotte pepperkakeversjonen av kirka! 
Det viste seg at det var sognepresten m/fam som hadde laget den.


God stemning også utenfor kirka.
Jeg stakk også innom julemessen på Langhuset (Lions), kjøpte lodd der også, men flaksen var visst over for denne gang.
Ikke gikk Lottoen inn heller…


Søndag. 
Rolig dag i drittvær (sludd og regn), kun en kjøretur til Kile markedshage for å kjøpe egg. 

Minstemann laget muffins til dessert.

Nå skal jeg avslutte helgen med kveldsmesse i kirka.
Ha en fin uke!








 











søndag 17. november 2024

Lys i november

Bilde fra fredag, da vi søkte skogens ro.

Mandag var jeg på EHiN kompetansedag, på kurset Innføring og trender i ehelse. Veldig nyttig og lærerikt, synes jeg.


Til lunsj var det svinekjaker med potetmos og grønnsaker, og Dajmkake til dessert.


Tirsdag og onsdag var det selve EHiN-konferansen.
Jeg fikk altså lov av min tidligere arbeidsgiver å delta gratis på alt dette! Veldig takknemlig for det! 
Kostet meg bare en hotellovernatting!


Rart å være på EHiN som vanlig deltaker! Fikk snakket med mange på utstillingen, og vært på flere interessante foredrag.


Fellessesjonen på tirsdagen.


Var også på toppen av alt invitert som gjest på middagen om kvelden.
Forrett var lettbakt laks med eggekrem, rugflatbrød, marinerte epler og blomkål.


Kyllingbryst med løk, savoykål og chilirotpurè med estragonsjy og ovnsbakte småpoteter til hovedrett.


Youghurtspannacotta med karamelliserte eplebåter til dessert.
Fin musikk, underholdning og prisutdeling som vanlig!

Kom hjem på onsdag ettermiddag full av inntrykk!


Torsdag kveld var jeg på konserten Novemberlys i kirken.


Fredag var planleggingsdag, og jeg fikk med meg minstemann ut på båltur.


Vi gikk ikke langt, bare opp på Lauvåsen som ligger oppfor Bøleråsen.


Det ble bål, grilling av Marshmallows, pølser og pinnebrød. Hadde med kakao også.


Fin bålplass i et stort og åpent skogsområde.


Lørdag var jeg først på julemarked på Folkets Hus i Ski, deretter en svipp innom Ski middelalderkirke som var åpen i dag. 


Etter en god søndagsfrokost fikk jeg heklet på en rad til på teppet mitt. 10x14 ruter nå. Jeg tenker en rad til, slik at det blir 10x15, og så er det ferdig!


Etterpå gikk jeg ut en tur, i dag ble det Kongerunden. Mange som var ute på tur i dag, med både hunder og hester og litt av hvert.


Traff på to gresskartroll i skogen!


Da jeg kom hjem fikk jeg hengt opp fuglematerne i epletreet.


Til middag ble det lammecarrè, glasert med en blanding av parmesan, brødstrø, salt, pepper, hvitløk, sennep, honning og egg.
Tilbehør var søtpotetmos, blomkål og stekte pærer.

Eplegrøt fra frysen til dessert. (Anbefales ikke. Ble feil konsistens på den etter nedfrysing).

PS både lammecarrè og blomkål var kjøpt som datovare. Det er ikke hverdagskost her i huset, dette!

En fin og innholdsrik uke som har gitt meg energi!






søndag 10. november 2024

Høstmoro

 

Bilde fra torsdag. Igletjern.

Mandag gikk som vanlig med husvask etc.


Tirsdag var det date med gubben. Jeg gjorde først noen ærender i Oslo, så møttes vi ved Stortinget og gikk til Cafe Skansen, hvor jeg hadde krabberavioli til forrett, gubben hadde kamskjell.


Til hovedrett hadde jeg kyllingrullade og gubben Vintergryte med høyrygg, potetmos og spinat.


Vi avsluttet med Crème Brûlée og tindvedsorbet, før vi ruslet opp til Oslo konserthus.


Her så vi konsertversjonen av musikalen Kristina frå Duvemåla av Andersson/Ulvaeus, og det var absolutt en flott opplevelse!

Onsdag var vanlig, rolig dag med menighetsråd om kvelden.


Torsdag. 
Eneste dag med sol denne uken. 
Ganske vått, så ville gå på grusvei, og valgte å gå til Vangen.


Her ved Igletjern har jeg «skumle planer» om å returnere i vinter med isbor og pilkestang!


Jeg var ved Vangen litt før 10. Sauene hadde akkurat fått servert frokosten sin. 

Jeg fikk min - en Vangenbolle - ca en time senere!


Her hvor Skistua ligger i dag lå opprinnelig Øvre Vangen, som var en plass under Rausjø bruk. Tidligere het plassen Ranumseter (eller Randemvangen), og var en seter under gården Ranum sør i Øyeren.


Handling på hjemturen - VELDIG billigere gresskar å få kjøpt nå.


Gubben hadde skaffet tre nye lamper til vinterhagen. 


Slik ble det når det mørknet ute.


Da jeg kom hjem fra foreldremøte på ungdomsskolen om kvelden hadde gubben fyrt opp i peisen også! 

Fredag var det jobbintervju i Oslo.


Lørdag. Fikk levert 24 egg på døren av Kile markedshage. Snakk om service!


Vår tradisjonelle, årlige komlemiddag med besøk av Unni, 
som også i år hadde med seg eldste og yngste sønn.


Hadde laget eplekake også, til de som orket mer!


I dag, søndag, var jeg og minstemann på Høstmoro for 7a, arrangert av klassekontaktene. Dette foregikk i hagen til minstemanns kamerat i «Dragedalen» som de kaller det.
Ikke alle som har så stor bålplass i hagen!


Det ble lag-konkurranse med forskjellige aktiviteter, som fotball,
pil og bue, boksekast og ball i bøtte.


Og dart!
Vi var på lag med kameraten og faren hans, og kom på andreplass!


Konkurransen ble avsluttet med potetløp - med clementiner i stedet for poteter!


Så ble det grilling. 
Både barn og voksne koste seg!


Hjem til komlerester og tradisjonelle farsdagsvafler til dessert.

Nå venter en spennende uke med faglig påfyll. 
Kan bli spennende på flere måter tror jeg! 
Stay tuned!