søndag 17. november 2019

Høst igjen og komlesøndag

Kort blogginnlegg idag, for helgen har vært halv! Jeg jobbet hele lørdagen da det var strategisamling på jobb. 
Nå er nesten all snøen borte og det har regnet hele helga. 

 Da passer det bra å kose seg inne med komler til middag!
Vi hadde besøk av Mr. H (på bloggen tidligere omtalt som Unnis mann) og tre av sønnene. 

 Vi fikk en veldig hyggelig vert/vertinnegave; granola på Norgesglass


 Dagens bakst. Jeg hadde laget to bananbrød (det ene fikk gjestene med seg hjem), og eplekake som vi hadde til dessert med is.


 Etterpå ble det spillkveld. Mr. H spilte sjakk først med eldstemann, deretter med mellomstmann. 

 Minstemennene spilte også magnet-sjakk med hverandre. 

Og jeg spilte Kinasjakk (den eneste sjakken jeg kan), først med mellomstmann og deretter eldstemann som akkurat har vunnet over meg på bildet. 

Det ble en veldig fin kveld med barn som lekte med lommelykter og ikke ville hjem. Men alt har en ende, også denne kvelden, og denne for meg korte helgen. 

Nå er vi klare for en ny uke, enten vi vil eller ei :-)
Ha en fin uke!


søndag 10. november 2019

Første vinterhelg! - gressenkestand og kirkesang

Vinterhelg ja. For her har snøen drysset hele helga!

 Dette bildet er tatt ut vinduet fra eldstemanns reguleringstannlege i Vestby. Det begynte altså å snø på fredag. 

 Vi var litt tidlig ute, og på venteværelset var det lagt frem et strikketøy, som jeg strikket noen rader på. Det er Kirkens Bymisjons årlige oransje skjerf kampanje. 

 Levere eldstemann på skolen, så dra på jobb. Dette er kontorplassen min  - vi flyttet inn i nye lokaler i april. Ser bomba ut ja, men lover at jeg ryddet fint før jeg gikk fra jobb fredag ettermiddag!

 Så var det hjem og handle. Blir så barnslig glad over snøen! Tok et bilde av Langhus kirke fra parkeringsplassen ved Meny. 

 Hente minstemann på SFO, og mellomstmann hos kamerat. Gubben var på vei til USA, så jeg stekte pannekaker igjen (uten brannalarm denne gang). Peiskos senere på kvelden. 

Lørdag:

 Hele dagen var satt av til "dyprens" av kjøkkenet - vaske oppå og inni nesten alle skap! (Bortsett fra kjøleskapet, det er et eget prosjekt). 

 Et par pauser - først ta med minstemann for å kjøpe ny vinterjakke til ham på Ski storsenter....

 ....og senere på dagen risgrøt til middag (laget som dynegrøt i stekeovnen).

 Kjente det godt i ryggen da jeg var ferdig med vaskingen! Satt meg foran TVn og så et naturprogram fra New Zealand, og hva dukket opp der?
MENS jeg multitasket og leste kommentarfelt på facebook om julemat (pinnekjøtt)!

 Og jammen dukket det opp sauer på nyhetene også!

Noen som fikk lyst å legge seg nå? Hadde skiftet på sengen med rent og helt nytt sengetøy! Ren pysj også. Bedre blir det ikke!

Søndag: 
 Hva har jeg rotet meg opp i nå, tenkte jeg da jeg gikk til sangøvelse på onsdag. Jeg har ikke sunget annet enn godnattsanger på 7 år, og det er 10 år siden sist jeg sang i en kirke. Jeg hadde måttet tenke meg om lenge før jeg sa ja til å bli med som forsanger på noen lovsangsgudstjenester nå i høst, men sa ja til slutt fordi jeg tenkte at det kunne bli litt sosialt, og så er det jo hyggelig å bli spurt. 

Men jeg ble positivt overrasket, både over hvor bra stemmen holdt, og over hvor hyggelig det var å synge sammen med andre igjen. 

I dag på gudstjenesten ble dette en utelukkende positiv opplevelse, og jeg syns alt sammen gikk veldig bra!

På tide å kvitte seg med disse nå! Mens guttene akte fikk jeg ryddet Halloweenpynt, og båret noen steiner jeg vil ta vare på, som lå i den nå revne garasjen. 

 Guttene akte mye, men hjalp meg litt med å bære stein også.

 Kort treningsøkt inne, så ble det middagslaging i en fart - man blir sulten av å være ute i snøen!

Selv om pappaen var i USA måtte vi jo feire farsdagen med vafler! Denne med plommesyltetøy på.

Håper du har hatt en fin helg og at du får en fin uke!




lørdag 2. november 2019

Oppskrift på gresskarpai

Hva skal man gjøre med alt dette gresskarkjøttet da?
Det er et spørsmål som har dukket opp i det siste. Derfor vil jeg gjerne dele min oppskrift på gresskarpai. 

Første gang jeg spiste gresskarpai var i 1999 under Thanksgiving hos amerikanske slektinger i North Carolina.

Har laget gresskarpai selv mange ganger etter det. og her kommer oppskriften:
Jeg lager paien med ca 700 g gresskarkjøtt. Det skal kokes i 1,5 dl vann i ca 30 minutter.

 Det må renne godt av seg etterpå. 

 Så moser man kjøttet

 Om man vil bruke ferdigdeig eller lage deigen selv, eller som jeg gjorde i år bruke et halvfabrikata, det velger man helt selv.
 Standard paideig. Lurt å smøre formen litt, og prikke med gaffel. 

Fyll: Tilsett 1,25 dl fløte i gresskarkjøttet
(Ok, ditt observante øye ser at det står en browniekake ved siden av. Den skulle mellomstmann ha med seg til Fun hour på skolen dagen etter. Jeg laget gresskarpaien dagen før Halloween av praktiske årsaker)

 Så tilsetter man 1,25 dl helmelk

 175 g brunt sukker tilsettes

 Tre egg

 0,25 teskje kanel

 En knivspiss malt nellik

 En knivspiss ingefær

 Og til slutt en knivspiss muskat

 Stekes på 200 grader i 45-50 minutter. Ferdig resultat ser du på øverste bilde!

Lykke til!

fredag 1. november 2019

Halloween 2019

Endelig var dagen her, til glede for et skjelett, en mann med ljåen og en tenåringszombie! Zombien delte ut godterier hjemme, mens de to andre gikk ut på Knask eller knep sammen med meg.

 Minstemann fikk det som han ville med litt ny pynt, her ser vi en ny mumie ved siden av den gamle hodeskalledronningen vår. 

 Halloweenlys i spisestue og også i carporten, som vi ser gjennom vinduet. 

 Passende middag i dag: Tomatsuppe og blodpudding.

 Gyda, opplyst og plassert i blomsterpotten

 Bebi, Skeleton og Gregson sammen med annen Halloweenpynt. 
Gresskarene hadde holdt seg godt ute i den kulda vi har hatt i det siste. 


 Ny utelykt (den hvite). Har lenge ønsket meg en til, og nå er den på plass!

 Syns dette ble så bra at jeg gav meg selv førsteprisen i år, jeg! Hadde også to tente fakler langs oppkjørselen, men bildet av dem ble så tåkete. 
 
 Nå kommer noen bilder fra vandringen vår. 






 Hjemme igjen. Det lille skjelettet er også nytt. 

 Nye begge to. Vi koste oss med gresskarpai og godterier utover kvelden. Veldig bra at det var leksefri pga planleggingsdag dagen etter!

Tenråingszombie indeed!

Følg med i morgen, da kommer det oppskrift på gresskarpai!