Skulle vi ikke hatt noe fisk? De fleste har kanskje litt dårlig samvittighet for at de ikke spiser så mye fisk som de burde, og syns det er vanskelig å komme på noen gode fiskeretter. Vi spiser som oftest fisk hver søndag (men gjerne oftere også!), og her kommer en veldig god rett, synes vi:
OVNSBAKT LAKS I KREMET SAUS
Du trenger (til 6 personer):
ca 1 kg laks, 1 squash, hakket vårløk, 2 bokser seterrømme, en halv sitron, revet sitronskall.
Hvit saus: smør, hvetemel, helmelk og fiskekraft (fra buljongterning) - (oppgir ikke mengde - bruk "husmorslump"!).
ca 1 kg laks, 1 squash, hakket vårløk, 2 bokser seterrømme, en halv sitron, revet sitronskall.
Hvit saus: smør, hvetemel, helmelk og fiskekraft (fra buljongterning) - (oppgir ikke mengde - bruk "husmorslump"!).
Begynn med å lage vanlig hvit saus. Spe med både melk og fiskekraft.
Om du ønsker å bruke sitronskall river du det på finrasp
Så fikk jeg bruk for vår hjemmeavlede squash! Deles i skiver som igjen deles i to.
Hakk vårløk
Legg fiskestykkene oppi en ildfast form.
Hell den hvite sausen over, deretter salt og pepper og sitronsaft.
Så legges squashstykkene innimellom.
Så legges seterrømmen over. En eller to bokser.
Strø over hakket vårløk
Og sitronskallet til slutt. Klar til å settes i ovn. 200 grader i 25-30 minutter.
Server med ris eller poteter.
Vi avsluttet med hjemmelaget eplegrøt av hjemmeavlede epler. Og der gikk alle eplene med, ikke noe igjen til eplekaker! Da får jeg plukke noen av naboen sine :-)
God appetitt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Husk å skrive i teksten hvem du er hvis du kommenterer som Anonym!
Tusen takk for at du leser bloggen min!