fredag 20. november 2015

Den store turhøsten

Ja, for dette er ny rekord. Vi har fått kommet oss så mye ut på tur denne høsten, takket være det fantastiske høstværet vi har hatt. Jeg har fått helt "dilla" på å gå tur, det er nesten det jeg lever for hele uka; å endelig få kommet meg ut på tur i helgene.

Nå har jo dessverre ikke gubben fått være med så mye da, pga at han enda sliter med kneet sitt etter at han fikk kneskålen ut av ledd. Men jeg og de minste har gått mye tur.
Jeg har jo ikke blogget om hver tur, så det kommer en oversikt her:

Søndag 27. september: Tur til Vangen. Les mer her: http://elisabethkras.blogspot.no/2015/10/vangsgutane-og-jenta.html

Lørdag 3. oktober: Rausjøveien. Les mer her: http://elisabethkras.blogspot.no/2015/10/pa-vei-mot-rausj.html

Søndag11. oktober: Stallerudhytta. Les mer her: http://elisabethkras.blogspot.no/2015/10/dramatisk-sndag.html

Søndag 25. oktober: Steinsleppen. Anbefales ikke. Jeg hadde alle tre gutta med alene. Vi trodde vi skulle finne en passasje til Kongeveien fra Steinsleppen, men det var alt for kronglete, spesielt med barnevogn. Steinsleppen er en vei som ikke er så langt fra oss, men her bor alle de som vil bo litt utenfor folkeskikken, enkelte kun i enkle hytter, og her finner man også en del rønner/nedblåste hus - et litt spøkelsesby-aktig sted! Men så fikk vi prøvd å gå her også. En erfaring rikere.

Søndag 1. november: Signeplassen (Ramstadåsen). Dette er en plass bak Langhus skole, hvor skolebarna pleier å gå på tur. Det ligger litt inn i skogen, og er et stort åpent område med flere bålplasser. Her traff vi (jeg og de to yngste) flere familier fra mellomstmanns førsteklasse og vi grillet pølser på bål og hadde det hyggelig. En av de andre mødrene hadde med deig til pinnebrød - og jeg bestemte meg for å gjøre det samme på neste båltur.

Lørdag 7. november. Nå SKULLE vi endelig komme oss til Kongeveien (den Fredikhaldske kongevei). Gubben og eldstemann var dratt av sted på basketturnering, og jeg glemte helt at vi ikke har to biler lenger. Hvordan skulle vi nå komme oss til Oppegård, der stien begynner? Heldigvis foreslo mellomstmann selv at han kunne sykle, så da gikk/syklet vi til Oppegård, og gikk deretter Kongevei-runden. Jeg overtalte mellomstmann til å parkere sykkelen et trygt sted for den hadde bare vært et slit å dra med i skogen. Vi hadde en fin tur, men mellomstmann var så sliten i beina til slutt at jeg måtte ringe gubben og be ham hente oss. Da var basketturneringen over, og mellomstmann slapp å sykle hjem igjen :-) http://oppegardeventyret.homestead.com/kongeveien.html

Søndag 8. november. I dag ble det bare jeg og minstemann som gikk. Og det var jeg glad for etterpå! Jeg hadde nemlig helt glemt hvor lang denne runden var. Det jeg kaller Eikjolrunden. "Inngang" bak Signeplassen, bare på andre siden av veien, og så om Eikjol, og så gå langs kjøreveien tilbake. Dette husket jeg som "en liten sti inn og ut av skogen", jeg hadde glemt både åkrer, gårder og boliger. Det var en fin tur, men jeg måtte bære minstemann ganske mye mot slutten, for det jeg faktisk hadde husket var at stien ikke egnet seg for barnevogn mange steder.

Det hadde regnet natten før, og vi hadde klokelig iført oss støvler, og minstemann også regnbukse. Vi møtte mange turgåere som slet i joggesko på de sølete stiene.

En fin tur, selv om mamma hadde glemt hvor laaaangt det var. 

15. november: Stallerudhytta igjen. Nå var det fjerdeklassen til eldstemann som skulle treffes. Jeg tok med alle tre barna, og da vi kom fram til hytta var det en familie på tur der som hadde tent opp bål allerede. Vi hadde en fin tur med grilling av pølser OG pinnebrød!!

Denne helga blir det både ny basketurnering, julemesse i kirken og bursdag. Men mens eldstemann er i bursdag har jeg jo tenkt å snike meg til en tur - enten alene, eller med ett eller to barn. "Vevelstad rundt". Det passer bra, i og med at bursdagen er i Lavesi (fritidshuset), og når jeg kommer rundt kan jeg stikke innom Lions julemarked i Langhuset før jeg henter ham igjen. 

Jeg må bare også få legge til at nesten alle disse turene "lærte" jeg av den barselgruppa jeg var med i med mellomstmann - takk for at jeg her som helt fersk på Langhus fikk lære mange fine turveier, selv om jeg var i dårlig form pga strevsomt svangerskap og brukte lang tid på motbakkene så fikk jeg være med og bli kjent i nærområdet. 

God tur!