fredag 18. mai 2018

Vår 17. mai 2018

Først litt om 16. mai: 
Var på jobb fra 8.15 til 14.15. Dro innom Mester Grønn på Oslo S og handlet 17. mai blomster, så toget hjem, handle inn og hente barn på SFO og barnehage. Det ble middagslaging og spising, litt rydding og pynting, stryking av bunadsskjorte og gutteskjorter, freshe opp bunadssølvet, Langhus Brass gikk forbi som vanlig og skapte god stemning, og så var det å lage potetsalat etter at barna var i seng. Tiden gikk så fort, og til slutt hadde jeg pådratt meg en overanstrengelse i den ene foten.

 Det var ikke bare jeg som stod på denne dagen. Her har faren min egenhendig bygget opp igjen muren som raste under all snøen i vinter!

17. mai
Fremdeles vondt i foten, men ingenting som ikke kunne fikses med med litt massasje, Paracet, Voltarol Forte og støttebandasje. Frokost, på med bunad og dresser, og så kjøre opp til idrettsplassen hvor det som vanlig var sanger, taler og avmarsj for tog.


 Mellomstmann med tredje klasse

 Eldstemann med sjette klasse. Jeg stod og så på med mor og far, og etter hvert med gubben og minstemann som jeg ikke ante hvor var i en periode. 

 Jeg har helt til nå unngått oppgaver 17. mai (kun 16. mai), men i år var det ingen bønn lenger. Her stod jeg "første vakt" som 6. klasse-forelder og solgte kaker, brus, pølser og kaffe, men det var jo bare gøy!

Når vakten min var over, fant jeg gubbe, barn og mor, været ble bare bedre og det ble en riktig fin 17. mai med god stemning. Det virket som om alle koste seg! Minstemann er nå så stor at vi ikke trenger fotfølge ham lenger, og han deltok ivrig i de forskjellige lekene.


 I kø for å hente premier, foran Lillebjørn, skolens eldste bygning fra 1865. 

 Eldstemann skulle egentlig selge lodd, men det endte med at han heller VANT da han kjøpte lodd, og valgte ut dette fine badedyret vi definitivt skal ta med til Syden i sommer. 


 Etter hvert dro de andre hjem, men jeg måtte vente helt til slutt for å ta 3.klasse-oppgaven: stable stoler. Mens jeg ventet satt jeg og nøt sola og hvilte foten min. 

 Hjemme igjen. Jeg tyvstartet med litt suksesskake. 

 Flagget ble heist i morges. Tror tujaene har nådd makshøyden. 

 Litt ordning og forberedelser til grilling. Vi fikk besøk av Ingrid m/døtre, og det var veldig koselig. 

 Vi grillet pølser og hamburgere, og Ingrid hadde med spekemat. Begge deler passet godt til potetsalaten. Å sitte ute var selvsagt i det flotte 17. maiværet vi fikk!

 Etterpå ble det suksesskake, Dajmiskake og nytt av året: Jordbær, blåbær og marshmallows-spyd. Barna, som allerede hadde forspist seg på is, fikk enda mer is. Kanskje ikke så rart at det ble løping og vannkrig i hagen til slutt...

 Etter at gjestene hadde dratt ble det som vanlig en runde med vanning og sneglejakt i hagen med minstemann. Oppdaget at det har kommet noen blomster på epletreet.

En veldig fin nasjonaldag ble avsluttet på tradisjonelt vis: I joggedress på sofaen med en kirsebærlikør. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du leser bloggen min!