søndag 31. januar 2016

På interrail i år 2000 - del 1

Tenk at det nå snart er 16 år siden jeg tok min "dannelsesreise" i Europa - med tog i måneden april. Knappt fylt 24 år. 

Her kan du hvis du vil bla igjennom albumet med meg (på forhånd unnskyld for at mobilen min viser i gjenskinn på hvert bilde).

Første etappe: Nattog Oslo-København. 
 I køvenhavn besøkte jeg en dansk venninne. Utdrag fra reisedagboken: "Først drakk vi te og så på bilder, deretter fikk jeg en "byvandring med lokallkent guide" - vi gikk omkring og jeg fikk se både Marmorkirken, Amalienborg slott og Magasin (handlesenter)"

 Tidlig neste morgen tok jeg tog videre til Hamburg, og derfra videre til Celle. Jeg fant et hotellrom til 50 DM, og gjorde ikke så mye annet enn å vandre rundt og se på byen. 

 Neste dag tok jeg toget videre til Hannover, deretter videre til Mannheim, og derfra til Heidelberg. Utdrag fra reisedagboken: "Jeg havnet her på et undomsherberge som ligger en 10 minutters bussreise fra jernbanestasjonen. Jeg kom på rom sammen med to amerikanske jenter fra Vermont som nok er noe yngre enn meg. Etter å ha fått låst inn ryggsekkene i skap, tok vi bussen sammen tilbake igjen. Vi skilte lag, fordi at jeg MÅTTE spise noe - det ble en ekstremt sen lunsj for meg kl 17.00! Kun et hardt rundstykke på toget!" 

 Utdrag fra reisedagboken: "Heidelberg er en av de mest sjarmerende, idylliske, pittoreske og vakreste og stemningsfulle (osv.osv) byene jeg noen gang har opplevd. Det ble en skikkelig positiv overraskelse. Jeg spaserte hele hovedgaten i den gamle bydelen (Altstadt) (...) Gaten var for vakker til å beskrives, den må oppleves. Jeg gikk med haka langt ned på magen og stirret rundt meg og så sikkert helt dust ut. Spesielt markedsplassen med Den Hellige Ånd-kirken var utrolig vakker. Så "klatret" jeg opp til det gamle slottet. Da var haka ned på knærne.Slottet var helt utrolig vakkert, og utsikten over byen og elven var bare helt "amazing".

Neste dag var det tog videre til München-Pasing, og derfra videre til Seefeld i Østerrike. Her besøkte jeg min kusine og hennes sønn som var 2 år gammel den gang. Utdrag fra reisedagboken: "Og jeg som trodde jeg hadde reist fra snøen hjemme! Neida, her var det store områder med snø enda - tydelig "smeltesnø".(....)Dette er en typisk alpelandsby, hvor "sesongen" nettopp er over"
 
 Jeg var tre netter i Seefeld, og vi var både rundt omkring i Seefeld og i områdene rundt, f.eks Telfs og Innsbruck (bildene over). Utdrag fra reisedagboken: "Vi vandret rundt i den gamle bydelen, og jeg gikk inn i noen kirker og så der. Det gylne tak så vi også, og vandret litt langs elven Inn, før vi satte oss ute på en cafe. Temperaturen var nå behagelig og vinden ble varmere."

 Videre gikk ferden til Bologna. Det postkortet som jeg her kjøpte i Bologna illustrerer godt hvordan opplevelsen min av den byen var: Utdrag: "Jeg stresset som en hund for å finne overnattingsplass. Først var jeg innom en plass, der hadde de ikke enkeltrom, men det billigste dobbeltrommet var 80000L, jeg gikk og gikk videre og spurte, både på enstjerners og tostjerners, men alt var fullt! Opp og ned trapper gikk jeg, med en ryggsekk som bare ble tyngre og tyngre, og til slutt hadde jeg ikke mye valg utenom å gå tilbake dit jeg var først, og ta det dobbeltrommet til 80000. En fordel er at det ligger nærme stasjonen og at det var supermarked i nærheten. Så får det heller være med sur dame i resepsjonen og et rom jeg bare måtte le av: Et hjørne i rommet var liksom "bad", med vask, bidet og en "teit" dusj. Do er tvers over gangen."
 
 Bologna var bare et stoppested for meg, og neste morgen reise jeg videre til Brindisi, og båten derfra til Patra i Hellas. Derfra tog jeg toget til Korinth. Fant et hotell, og neste dag tok jeg turen til gamle Korint, ruinbyen. Utdrag fra reisedagboken: "...jeg var innom museet hvor hvor de flotte figurene/statuene er, og jeg vandret rundt i hele ruinbyen og fikk med meg det hele,samtidig som det gikk radig. Nede i nye Korinthos småsprang jeg til hotellet, hentet sekken, og gikk til jernbanestasjonen. Jeg ville så nødig bli i Korinthos en dag til! Men alt gikk bra og toget rakk jeg."

Toget til Athen altså! Her bodde jeg på hotell Kimon i Plaka i tre netter. Utdrag fra reisedagboka: "Mange har sagt: Ja, stikk innom Athen kanskje, men du må ut på øyene, det er der det er fint. Men jeg MÅ ingenting jeg, jeg kan være her i 3 netter hvis jeg vil! Og det vil jeg for jeg må hvile, hvile! Jeg må være i ro en plass litt nå" (....) Jeg gikk ut for å spise middag i Plaka. Jeg ble svært positivt overrasket over dette området, her er trange idylliske gater med masser av souvenirbutikker og retauranter. I dag fant jeg en restaurant hvor de hadde pastitsio. Det lager jeg jo ofte selv, så jeg ville prøve hvordan dette var i Hellas! Da jeg hadde spist oppdaget jeg at to nordmenn hadde satt seg rett i nærheten. Da skyndtet jeg metg å gå! Jeg har ikke kommet til Athen for å høre norsk!"

 Neste dag. Utdrag fra reisedagboken: "Jeg vandret opp til Akropolis, som ligger rett i nærheten. Jeg forsøkte å være tidlig ute, men jeg klarer jo aldri å være tidlig nok jeg! En haug med busser stod utenfor, og jeg havnet i en maurtue av spanjoler, japanere, franskmenn, amerikanere, skoleklasser osv osv. (....) Akropolis var jo aldri folketomt, det var jo et sentrum hvor det helt sikkert alltid var et mylder av folk. Men litt vel heftig med alle busslastene var det jo. En amerikansk dame mente at folk sikkert formerte seg på vei opp, for det ble bare flere og flere."

 Utdrag: "Etter å ha vandret rundt på Akropolis og fått med meg museet der, gikk jeg og så på Dinoysus teatret (amfiteatret). (...)

Deretter gikk jeg og så på Hadrianbuen og Olympia Zevs tempelet og ruinene rundt det. Etter hvert ble jeg litt lei av å se på stein, så jeg gikk tilbake til Plaka og spiste."

Neste dag: Utdrag: "Sola steikte glohett. Jeg vandret rundt i parken, og kom til noen svære bur og innhegninger hvor det var høns, ender, forskjellige andre fugler, geiter, påfugl, skilpadde og til og med struts!(...) Jeg gikk litt videre, og hørte "rassing" i gresset. Og jomen var det ikke to skilpadder som gikk og gresset! Jeg stod og så på dem lenge, og de som gikk forbi tenkte sikkert: Har hun ikke sett en skilpadde før!"

 Neste dag tok jeg turen ut til øya Egina, og dagen etter der igjen reiste jeg videre til Hydra hvor jeg ble i to netter. Utdrag: "Her var det annerledes! Ingen irriterende trafikkstøy, bare esler rusler fredelig rundt, noen av dem med japanske turister på ryggen. Dette er et idyllisk sted, slik som man ser på "greske postkort". Her er det trange små gater og gamle steinhus - kanskje det var her jeg ville hele tiden! " 

 Neste dag: Utdrag: "I 10-10.30 tiden begynte "dagens øyvandring". Jeg gikk og gikk i 3,5 timer faktisk, og knipset bilder. Mange fine motiver. (...)Jeg besteg et helt fjell tror jeg. På toppen var det fin utsikt. Jeg hadde "kattejakt" for å finne fine katte-motiver, men vet ikke om jeg lyktes helt."

 Men som vi ser lyktes jeg. Ikke så lett å se her, men det sitter en katt rett ved mursteinen på det midterste bildet.
 Og det nederste bildet her er jeg fremdeles veldig stolt av!

Ok, det øverste bildet til venstre er et postkort! Men det nederste tok jeg faktisk selv, og syntes det ble veldig bra. 

Fortsettelse følger - følg meg på min reise nordover igjen i neste bloggpost!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du leser bloggen min!