søndag 17. april 2016

Levergryte

Jeg har ikke inntrykk av at mange spiser lever lenger, men hos oss er det feststemning hver gang denne levergryten kommer på bordet. Og dersom noen sier at de ikke liker lever sier jeg bare: Du har ikke prøvd MIN levergryte!

Du trenger:
1 pakke storfelever
smør/margarin
1 eller 2 bokser champignon
1 boks lettrømme
1 boks fløte
salt, pepper og paprikapulver

 Jeg kjøper ofte storfelever når den er på tilbud og fryser den ned. Den dagen vi vil spise den (som regel lørdag pga det tar tid å løvskjære den) tar jeg den ut av frysen og lar den tine i en time før jeg begynner å løvskjære. 

 Så steker jeg leveren i litt Melange.

 Når den er brun tilsetter jeg hermetisk champignon, og steker litt til. Man kan sikkert bruke fersk også, men til akkurat denne retten synes jeg hermetisk passer best. 

 Så drysser jeg over litt mel for å suge opp fuktigheten, og for at sausen skal bli tykkere. Tilsetter litt mer Melange.
Så tilsetter jeg en boks rømme.

Og til sist en boks fløte. Krydre med salt, pepper og paprikapulver. 

Og så hadde jeg tatt et fint bilde av hvordan retten ser ut ferdig dandert på tallerkenen. Men det bildet ble det ikke noe av, men jeg serverer retten med ris og soyasaus.

Jeg har også en alternativ levergryte hvor jeg bruker kyllinglever. Den kjøper jeg fersk og bare deler opp i biter. Jeg steker litt vårløk og fersk paprika før jeg har leveren oppi og steker den. Her bruker jeg som ofest creme fraiche istedet for fløte og rømme, og har soyasausen direkte oppi gryta. Også denne serveres med ris. 

God appetitt! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du leser bloggen min!