søndag 27. januar 2019

Skihelg II

Fredag: 
Etter en uke med lange dager på jobb, fristet det ikke med hjemmekontor, og jeg kom meg ut på skitur så fort det lot seg gjøre. 

 Jeg ville teste ut Bjørndalen-løypa, som jeg oppdaget i fjor og gikk flere ganger.
 
 Her var det mye kvist i fjor, men ikke i år, og forholdene var kjempebra! Det snødde, og det gjorde godt for løypene.

 Myrertjernet

 På hjemvei. Flott løype

 Bukkende trær

 Måtte ta flere bilder, syns det er så flott her. Tenk at vi har slike løyper i nærheten!

 "Elgåsen". Det heter ikke det altså, det er bare noe jeg tenker hver gang jeg går forbi......

 Siste bilde fra denne turen, som varte nøyaktig 90 minutter.

 Var hjemme ca 11:30, og hadde tid til en badstu og dusj før jeg skulle hente barn på skolen. Hyggelig å sitte i badstua og se at det snør ute!


Lørdag:
 Mellomstmann var klar for og ønsket seg en lengre skitur sammen med meg, uten en lillebror som ikke klarer å gå like langt, og som ofte gir opp legger seg ned midt i løypa. Med tanke på det hadde jeg testet Bjørndalen-løypa dagen før, og gubben kjørte oss til Stallerud på vei til sin frisørtime. 

 Bakkene ned til Kloppa var kjempegøy, syntes mellomstmann og man ser her hvor fort han går! Jeg ble skikkelig andpusten av å prøve å holde følge med ham. Jeg husker meg selv på den alderen eller litt eldre, da jeg snudde meg bakover for å se etter mor og kusinen hennes, og syntes de var kilometervis unna!

Jeg hadde faktisk ikke trodd at mellomstmann skulle klare å gå hele turen, men det gjorde han jammen, og imponerte meg stort! Stolt mor!

 Vi rastet ved Myrertjernet, der en sti tar av mot Sandbakken. Han var først litt misfornøyd med rastestedet, men humøret steg etterhvert. Vi hadde med brødskiver, kakao og KvikkLunsj. 

Men han ble som ventet sliten på tilbaketuren. Vi gikk da helt til Stallerudhytta og fikk gubben til å hente oss på parkeringsplassen der. Så var det hjem til badstu, etterpå bad for ham og dusj for meg. 

 Så var det lørdagsmiddag, med ferdig pastarett, foccacciabrød, tomater og fetaost. Jeg visste jo at vi kom til å være ute på ski hele dagen, og la derfor ikke opp til noe "hjemmelaget"!

Søndag:
 I dag ville alle gutta heller til svømmehallen istedet for skitur! Har du hørt på maken! Men da satte de meg av ved Stallerudhytta, og jeg benyttet anledningen til å teste ut en skiløype jeg ikke har gått før, nemlig fra Kloppa til Fløisbonn. Men det gjør jeg nok ikke igjen. Den var for kupert for meg, og enkelte steder var det kvist og tynt snølag. Men så har jeg hvertfall prøvd den.


Dette var det siste bildet jeg fikk tatt, så var telefonen min tom for batteri! Derfor fikk jeg ikke ringt gubben ang henting da jeg var tilbake, gikk derfor på ski hjem! Løypene går jo nesten til bunnen av Bøleråsen, og derfra gikk det faktisk helt greit å gå på gangstien, siden det har lavet ned snø i hele dag (og i går). 
Ført da jeg kom til Coop Extra tok jeg av skiene og gikk resten hjem. Da hadde jeg vært ute i 3 timer! Uten pause. Mat, badstu og dusj igjen. Snart klar for ny uke!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk å skrive i teksten hvem du er hvis du kommenterer som Anonym!

Tusen takk for at du leser bloggen min!