søndag 5. oktober 2014

Vår søndag

En veldig fin og innholdsrik søndag har vi hatt i dag.
Fantastisk høstvær -  da var det på høy tid med en skogtur, da forrige helg gikk vekk i forkjølelser og snufsing. Brødskiver og kakao i sekken, sette salt lammekjøtt på kok, og så kjøre til Bysetermåsen og gå mot Vangen - vi kommer oss ikke helt TIL Vangen så lenge barna er så små, men vi går til rastebord nr to og tar pause der. Alle fire gutta travelt opptatt med å sende pinner ned bekken under broen. Gå tilbake, minstemann sovner i vogna (han har gått selv for det meste), og sover videre i bilen, der mellomstmann og sovner.
 
Jeg har nå høstet alle gulrøttene og har dem i kjøleskapet. Dette er den desidert største og vakreste og minst sneglespiste av dem alle. Premiegulrot!
 
Jeg gjorde alt klart til å lage komler på kjøkkenet, inkludert skrelle og dele opp selvproduserte gulrøtter, så kom våre gode venner med de fire guttene. Jeg hadde spurt Unni om hun kunne ta familiebilde av oss til julekort, siden hun er så flink å ta bilder. Så det gjorde vi  - men vil ikke si så mye mer om det nå! ;-)
 

Vi har også vært selvforsynt med gode tomater i høst, de modner gradvis og de BLIR spist!
 
Så hadde vi en god komlemiddag, barna lekte både inne og ute, og vi avsluttet med fruktsuppe til dessert. Vi har begynt med søndagsdessert her i heimen. Jeg har funnet ut at selv om vi prøver å leve sunt, så må jo barna bli litt sivilisert likevel, og lære hva dessert er. Men det skal være sunne desserter! For det meste...
 
Håper du har hatt en fin helg også, og ha en fin uke!