søndag 25. august 2024

Rolig uke og ny øvelsestur

Mellomstmann ved Svartoren.
Mer om dagens øvelsestur nederst.


Mandag.
Jeg la jo dette bildet ut på Facebook samme dag, men må ta det med her også. 

Mandag var altså skolestart, og eldstemann begynte i tredje klasse på videregående, mellomstmann i 10. klasse på ungdomsskolen, og minstemann i 7. klasse på barneskolen. Alle er altså størst på sin skole.


Jeg laget plommesyltetøy av de plommene jeg hentet gratis på lørdag - det ble to glass! 


Ellers ble også mye av mandagen tilbrakt i sofaen - jeg var mye bedre enn dagen før, men kjente at jeg trengte å ta det med ro. 


Tirsdag.

Det ble mer sylting, men ikke før etter middag. To glass bringebærsyltetøy av bringebær fra hagen, tre glass bringebærsyltetøy av bringebær kjøpt billig fra butikken (datovare) og tre glass jordbærsyltetøy av jordbær fra hagen.

Resten av dagen hadde vært veldig rolig og jeg var mest i sofaen. Ikke syk lenger, men absolutt ikke 100%. Ble fort sliten.


Onsdag.
Tok det rolig denne dagen også, men kjente at jeg straks var helt bra igjen. 

På kvelden var mellomstmann på konfirmasjonsopplegg i kirken for å øve, prøve kappe og fotograferes, og senere var også oss foreldre med for å spise is (bildet!), få info om konfirmasjonen og se bilder fra ting de har vært med på i løpet av konfirmasjonstiden. 


Torsdag.
Regnvær hele uka, så det ble nok en rolig dag inne. Og egentlig trengte jeg det denne dagen også. Tok et bad, begynte på en ny bok, spilte litt piano og heklet en rute.


Fredag.
Jeg har også hver dag etter skolelevering skrevet litt av reisedagbøkene mine inn i Word-dokument. Kom i gang med yoga igjen, leste litt, hentet gutter, handlet, så var det fredagskveld.


Lørdag.
Det var «ekstremsalg» på Ski Storsenter, så jeg shoppet litt mens gubben trente, etterpå var det hans tur å shoppe litt, før vi avsluttet med lunsjdate på Kjøkken og Kaffe - med hver vår «spesialfrokost»!


Søndag.
Ny øvelsestur med mellomstmann. 
Gubben kjørte oss til Krokhol, og her har vi fulgt grusveien opp til Tretjernskoia.


Over Tømmeråsmåsen. Her så vi en frosk. Det gikk bedre i dag, vi pratet om så mangt, og han sa selv at det var lettere å gå i dag enn forrige gang. 


Han syns det var fint her, som «et bilde på Google».


Så tok vi ikke opp til Tømmeråsen men fortsatte videre der hvor de skal dra med skolen etter at de har hatt pause på Tømmeråsen. Her har vi akkurat gått forbi stedet hvor jeg måtte plastre eldstemann for vannblemmer for tre år siden.


Da jeg gikk tilsvarende tur med eldstemann tok vi av mot Svartoren pga vannblemmene, men vi fortsatte nå videre mot Skjelbreia gård. Men her kom vi likevel ned til Svartoren og jeg måtte vise mellomstmann hvor fint det er her!


Hadde en liten minipause her.


Denne stien (fra stikrysset mot Svartoren og til Skjelbreia gård) hadde heller aldri jeg gått før. 
Her krysser vi innløpet til Svartoren.


Innløpet. Vannet kommer fra Skjelbreia.
Det var mye vannføring pga alt regnværet som har vært i uka, og vi måtte gå forsiktig på skogsstiene for å ikke skli på røtter og steiner.


Vannet fortsetter ut i Svartoren.


Vi fant nok en bro litt lenger oppe og måtte se litt der også.


Så ble det matpause på Skjelbreia gård. 
Vi gikk ikke helt til Vangen, det hadde blitt for langt for ham i dag. 


Fint på Skjelbreia gård! 

Det ble litt klaging de to siste kilometerne på grusveien til Bysetermåsen - da var han sliten i beina!
Gubben hentet oss på Bysetermåsen, og det ble en velfortjent tur innom Joker på hjemveien!

Ha en fin uke!














søndag 18. august 2024

Uke med 18-årsfeiring og litt sykdom



Mandag var eldstemanns 18årsdag.

Tenk at han nå er blitt myndig! Den lille babyen vi hadde med oss hjem til leiligheten på Romsås for 18 år siden 🥲
Han ønsket å feire dagen på TGIF på Aker brygge. 


Og det ble kake til dessert!


Minstemann hadde brownie og is.
Etterpå ruslet vi litt på Aker brygge. Det ble en veldig fin dag og feiring med familien syntes jeg - lenge siden vi har vært ute på noe sammen alle sammen!


Tirsdag
Rosebusken overrasket meg med å få en rose til, etter at de andre var ferdige. 

Store deler av dagen gikk med til å sitte på venterom hos legen. Først kjøre/være med gubben, som bestilte akuttime pga covidsymptomer (han har jo en underliggende tilstand som gjør at han må være ekstra obs), deretter hjem for en rask lunsj før det var min tur. Jeg hadde bestilt time for lenge siden, jeg skulle bare ta noen blodprøver.


Onsdag.
Nå er det så mørkt om kvelden at vi kan se lysene fra lyktene jeg satte ned i steinbedet tidligere i sommer.

En veldig rolig dag, som ble brukt til å lese aviser, følge mellomstmann til frisøren, planlegge konfirmasjon (som vi skal ha igjen om tre uker 😱) og kjøre/hente eldstemann til toget, da han skulle til Oslo på noe AUF-greier.


Torsdag.

Først rolig dag med litt diverse ordning, så kjøre eldstemann til Lillestrøm (dvs han øvelseskjørte) på mer AUF-opplegg, så et hyggelig venninnetreff til slutt (bildet).
Gubben var feberfri igjen.


Fredag.
Fin dag med litt diverse hagearbeid.


Eldstemann klippet plenen på framsiden. 
Etterpå kantklippet jeg.


Mellomstmann klippet bak huset.
Jeg begynte å nyse og bli snufsete.


Lørdag
Jeg trosset forkjølelse og fikk først kantklippet det jeg ikke rakk dagen før, dusjet og så dratt til Matfestivalen på Ski Storsenter. Den har jeg ikke fått med meg på mange år.


Derfra gikk turen til Ås kirke, hvor tidligere sogneprest i Langhus skulle gifte seg. Vakker og enkel vielse som var fin å være med på.


Formen var nedadgående, men tok likevel en rusletur opp lille Kleiva for å ta med meg noen gratis plommer, annonsert på Langhus-gruppen på Facebook.

Hjem og lage broccolisalat til grillmat. 


Resten av kvelden ble tilbrakt i vinterhagen med pledd, honningte og ny spenningsroman. 
Tidlig i seng. Vet ikke om jeg er smittet av gubben, har ingen feber, heller ikke hosting. 


Søndag.
Skikkelig elendig, og dagen ble for det meste tilbrakt på sofaen. Gubben kjøpte boller til meg på Joker (etter litt hinting).

Litt feber, men ikke mye. Tror jeg er over det verste nå som det går mot kveld.

Da er vi klare for skolestart i morgen!
















søndag 11. august 2024

Øvelsestur og litt annet

 

Mandag.
Runde i hagen. Både høstfloksen og Buskmuren blomstrer flott nå. Planten i krukken trives ikke så bra.

 Det samme kan man si om grønnsakene i kjøkkenhagen, bortsett fra potetene. Gresskarene har ikke vokst noenting, og det kommer ikke gresskar på den. Løken har ikke vokst. Og det kommer kun noen få gulrøtter. Så ingenting å vise bilde av altså.


Her begynner endelig ranunklene å blomstre.


Årets solbærhøst 🙄
Jeg fikk ellers gjort en del luking og klipping i hagen, fjernet brennesler og annet ugress.


Tirsdag.
Jeg hadde helt glemt at jeg sådde blomkarse her foran rododendronen, men her har den også begynt å blomstre.

Jeg kjørte gubben til toget tidlig på morgenen da han skulle dra til Vadsø. Hans tur å besøke sin mor. Ingen av oss husket å gratulere hverandre med bryllupsdagen!


Onsdag.
Buskmuren og høstfloksen fra en annen vinkel.


Det var dagen for Tusenfryd-besøk. Vi har faktisk ikke vært der tidligere i år.


Guttene i «tørkeskap» etter en våt opplevelse i Ragnarrok. Jeg ble litt våt jeg også, men jeg hadde jo vett til å kle meg i shorts og singlet denne varme sommerdagen!

Ingen bilder fra torsdag - dagen gikk med til å kjøre eldstemann til Drøbak (dvs han øvelseskjørte) hvor han skulle på en teoritime (det nærmer seg oppkjøring!), så komme meg til et jobbintervju, kort lunsj hjemme, så kjøre tilbake til Drøbak og plukke opp eldstemann som øvelseskjørte hjem igjen!


Fredag. Regnværsdag.
I år har jeg ikke laget jordbærsyltetøy, eller vært og plukket rips og solbær som jeg alltid pleier. Skal selvfølgelig lage syltetøy av de jordbærene og bringebærene som ligger i frysen, og som jeg har plukket i egen hage. 

Men jordbærsaft, det ville jeg gjerne lage. Det har falt mer i smak hos spesielt minstemann, enn den blandingssaften jeg også lager. Jeg har også en flaske ripssaft igjen fra ifjor, og mange glass ripsgele, så jeg trenger egentlig ikke å plukke rips i år.



Det ble fem store flasker pluss en liten. I tillegg har jeg to desiliter i litermålet som jeg skal lage jordbærsuppe av. Eller kanskje jordbærsaus til å ha på iskrem?


Lørdag ble det en handletur på Ski Storsenter, men mye av dagen gikk med til å lese i denne boken som jeg fikk til bursdagen min. Vanskelig å legge fra seg!


Søndag.
Jeg tok med mellomstmann på øvelsestur til Tømmeråsen, da skolen hans snart skal på samme tur som eldstemann var på den gangen han brakk ankelen. Minstemann ville bli med.

Men minstemann måtte snart på do, og nektet absolutt å gå bak en stein å gjøre det. Og jeg som alltid har med oppvridd vaskeklut i ziplockpose i tilfelle slike situasjoner. Det hjalp ikke. Så måtte bare sende ham ned til parkeringsplassen igjen, og be gubben som øvelseskjørte med eldstemann om å komme og hente ham 🙄


Minipause ved vakre Paddetjern!


Mellomstmann lot seg så vidt overtale til å stå stille her ved den svære maurtua, hvor jeg også tok bilde av eldstemann på hans øvelsestur.

Det ble en del klaging. Han ville heller vært hjemme og spist hvit fisk, eller vært på skolen i åtte timer, enn å være på denne turen her. Men han hang bra med, helt til vi var nesten på Tømmeråsen - da gikk det sakte!


Oppe ved Trollkjeften, eller Boba Fetts skip, som eldstemann kalte den store steinen her.


Tømmeråsen.
Kunne ikke vært mer heldig med været. Ikke en sky på himmelen og utsikt over «halve» Norge!


Vi tok oss en god pause her med mat og drikke.


Tømmeråsmyra. 

I stedet for å fortsette mot Vangen, som de skal gjøre på skoleturen, gikk vi stien ned til Tretjerna, og gikk på grusvei ned til Krokhol igjen. Tydelig at mellomstmann ikke er vant til dette, han klaget på vondt i magen, og vi byttet sekk, men han sier at det er selve overnattingen i telt han gruer seg mest til, ikke gåingen. 

Men at han hadde godt av denne øvelsesturen er hvertfall sikkert! 
Han sovnet i bilen på vei hjem, og fikk selvsagt masse skryt også! 

Men jeg - jeg må bare si at denne turen nå for meg er ingenting i forhold til fjellturene vi var på i Sandnes. (Liksom: hva? Syns jeg dette var langt og bratt før?)


Det ble jordbærsaus av saften.
Smakte veldig godt på vaniljeis til søndagsdessert!

Da er vi klare til å ta fatt på siste uke av skoleferien!