lørdag 22. desember 2012

Julekalendere og andre puslerier

 Jeg synes det er viktig å ta vare på tradisjoner og bringe dem videre til neste generasjon. Et eksempel på dette er at eldstemann har fått arve den julekalenderen jeg hadde som liten:

 
Her er den og den lagde moren min til meg. Men siden jeg har tre barn, tenkte jeg at det hadde jo vært fint om også de andre hadde hatt noe hjemmelaget. Så jeg begynte å brodere en julekalender. Bare så det er sagt, jeg har ALDRI brodert før, og ALDRI vært interessert - langt mindre flink - i håndarbeid. Men så ble jeg plutselig så veldig inspirert til å prøve.
 

 
Så langt har jeg kommet, og som dere ser har jeg en del igjen før den er ferdig (begynte i oktober). Så det ble rimelig fort klart at denne julekalenderen kommer til å tilhøre min minstemann på 9 måneder - og her i huset begynner vi med julekalender etter fyllte tre! Så jeg har god tid til å gjøre den ferdig. Men hva da med mellomstmann som er tre år og skulle ha sin første kalender i år?
 
 
 
Det ble en ferdigkjøpt en fra Jernia. Synes den var fin, men den hadde noen bjeller på hver grein - dem klippet jeg bare av. Den har også mulighet for batteridrevne lys, men det tar vi kanskje et annet år. Men det hadde vært så fint hvis mellomstmann også kunne fått noe hjemmelaget. Og det skal han, nemlig en fødselsløper!
Eldstemann har en som vår fantastiske Marianne i Hamar har laget, en kopi av hennes egen. Men DER går grensen for hva jeg kan klare, den må man nemlig brodere med lupe (hvertfall måtte jeg har gjort det). Men jeg har jo også min egen, brodert av min kjære - nå avdøde - tante en gang for lenge siden:
 
 
 
Og denne tror jeg jeg skal klare! Tror dere?
 
 
Jeg har allerede begynt å tegne av mønsteret med tusj på rutepapir!
 
 
 
A propos puslerier, her sitter mellomstmann og "løser kryssord" - akkurat som morfar! :-)
Har en fin førjulskveld! I morgen kommer bilder av juletreet!
3 kommentarer:

 1. Fin fine puslerier!
  God jul til deg og dine!

  klem,
  elin :)

  SvarSlett
 2. Det er utrolig hva man får til bare man har bestemt seg for å klare det. Fine kalendere.

  SvarSlett
 3. Flotte kalendere! Mye man kan få til hvis man har lyst og tar seg tid.

  Ønsker deg en god jul!

  Klem Karen

  SvarSlett

Tusen takk for at du leser bloggen min!