søndag 5. juli 2015

En annerledes lørdag

Denne lørdagen ble ikke helt som vi hadde tenkt. Hamar-familien vår skulle nemlig komme på besøk for første gang på fem år. Men så måtte de dessverre melde avbud i siste liten.
 
Og her satt vi med tonnevis av god mat - det skulle jo ikke spares på noe når det var så lenge siden forrige besøk - og tenk på alle gangene vi har vært hos dem og fått god mat! Men jeg visste råd.

Jeg ringte til Unni og spurte om hun og familien hadde noen planer for kvelden - om de kanskje ville komme til oss og hjelpe oss å spise masse kjempegod mat? Og det ville de gjerne!!

Dagens forrett. Røkt lakse- og ørretmos med creme fraiche og sitron oppi delvis uthult agurk, litt vannmelon og brød.

Vi hadde selvfølgelig grillmat i varmen - pølser, burgersliders og marinerte lammekoteletter med sopp. Tilbehør: hjemmelaget potetsalat og en salat som passer perfekt til grillmat: med mango, tomater, spinat, ruccola, basilikum, mozzarella, avocado og rødløk, med dressing av sjalottløk, honning, eplecidereddik, rapsolje og olivenolje. Det er ikke skryt når jeg sier at gjestene var fra seg av begeistring!

Det er bare en ting som passer til dessert på slike varme grilldager.

Vi gjorde litt ekstra utav det....

Så var det tid for hagevandring. Jeg har fått meg gressløk i potte.

Og det ser ut til at vi får en gulrot. EN gulrot!

Tomatene og squashen står fint

Her kommer det en pute. Har bestilt skumgummimadrass etter mål, og så er planen å dekke den med voksduk-stoff, slik at den kan ligge ute i regn.

Nå kommer det blomster!

Nesten ferdig med hekken!

Fine blomster ved flaggstanga

Hortensia!

Unni beundrer og lukter på peonene!


Nå blomstrer den brennende kjærligheten

Og hva er dette? Fine røde blomster på denne busken bak plattingen.


En pust i bakken på benken på plattingen, mens minstemann spiser markjordbær. Så dette ble en veldig fin dag med besøk av gode venner!