søndag 16. desember 2018

3. helg i advent 2018

Nok en travel adventshelg!


Bortsett fra å håndtere enorme mengder klesvask, brukte jeg fredagen til å kjøpe julegaver. Er ferdig med mine, har kun gaver på vegne av bestemødrene igjen. Og først nå ble jeg ferdig med kalendergavene!

Lørdag: Gutta liker å lage leirplass i stua. Eldstemann og mellomstmann var hos frisøren og fikk juleklippen, så var det gubben og eldstemann som måtte ut og kjøpe vintersko til seg begge. 


 Etterpå hentet de bestemor, som her sitter og spiller piano. Min svigerinne tok også turen fra Hønefoss denne dagen med de to minste barna. 

 "Hverdags-førjulsfest" med langbordet i stua. Jeg fikk vite om besøket litt sent, hadde derfor litt av hvert på bordet: Finnbiff med røkt reinkjøtt, som falt veldig i smak, og kjøttboller i viltsaus + kyllingnuggets til barna. Broccoli og potetmos til. 

 Både før og etter middag måtte jeg lage klar deiger til kakebaking dagen etter. Grunnen til det var at hvis jeg manglet noe (og det gjorde jeg) så måtte gubben kjøpe dette på vei hjem fra svømmetrening med minstemann. Så fikk jeg gjort ferdig deigene da Hønefossingene hadde dratt hjem etter middag. Bestemor ble over til søndag. 

 Så var det lørdagskvelden, men den som måtte sitte her og skrive julebrev, det var jeg. For i morgen MÅ jeg få dem i posten. Det var bare tre brev jeg skulle skrive da, resten får klare seg med julekort!
Etterpå satt vi og så på jubileumssendingen for Dagsrevyen 60 år, det var interessant, sjelden jeg ser SÅ lenge på tv på en lørdag!

 Søndag: Benyttet sjansen til å få kjellerstua for meg selv og pakket inn alle julegavene før frokost. Det var jo spesielt med tanke på at bestemor skulle få med seg en del hjem i dag. Hønefossingene skal nemlig feire jul hos henne i år. 

 Etter en velfortjent frokost var det bare å starte med kakebaking. Først sandnøtter, da disse er bestemors favoritt og hun skulle få med seg noen hjem. Fikk litt hjelp av minstemann. Etterhvert ble det smaksprøver og gløgg!

 Til sirupskakene fikk jeg hjelp av mellomstmann. Vi koste oss med tent lys og julemusikk på radioen. 


Så ble det pepperkakebaking med alle tre. 

 En årlig tradisjon!

 Alle var flinke å bake!

 Nytt av året: Husfasader! De er nå pyntet med melis, men det må komme nye bilder av dem når jeg har funnet ut hvor vi skal ha dem! Øverst til venstre har minstemann laget et juletre!

 Ferdig!

Middagen i dag var laks, med gele og sjokoladepudding til dessert. Etterpå ble bestemor kjørt hjem av gubben mens vi andre så Julekongen. 

Fortsatt god adventstid!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Husk å skrive i teksten hvem du er hvis du kommenterer som Anonym!

Tusen takk for at du leser bloggen min!